Greentea Membunuh Jerawat

Posted by Teamon crew on

Apabila berbincang mengenai masalah jerawat ianya akan menarik perhatian sesetengah individu atau masyarakat yang menghadapi masalah pertumbuhan jerawat

Topik pertumbuhan jerawat seperti ini pastinya tidak asing lagi pada setiap platform yang ada pada zaman yang kian membangun ini. 

Begitu juga dengan produk yang ada di pasaran luar. Ianya hanya perlu memilih dan mengeluarkan kos untuk mendapatkannya, tanpa mengeluarkan tenaga untuk menghasilkan produk tersebut.

Namun, ada juga sesetengah masyarakat atau individu yang lebih gemar untuk menggunakan bahan semula jadi yang dilakukan sendiri di rumah. 

GREENTEA MEMBUNUH JERAWAT

BACA SINI: CARA CERAHKAN WAJAH DENGAN CEPAT

Ini adalah kerana, dengan adanya bahan semula jadi di atas muka bumi ini kita harus menggunakannya dengan sebaik mungkin.Walaupun, ia menggunakan sedikit tenaga untuk mendapat kesan yang baik tetapi ia bukan satu alasan untuk kita tidak melakukannya.

Ini adalah disebabkan setiap masalah yang kita hadapi pasti akan ada jalannya. Ia bergantung kepada kesungguhan seseorang individu tersebut untuk mendapatkan hasil yang positif atau sebaliknya.

Dengan itu, mempunyai dua bahan semula jadi yang sering digunakan dalam hal kecantikan dari segi masalah pertumbuhan jerawat atau parut. Maka, dengan khasiat yang ada pada greentea dan madu ini ia mampu untuk membunuh jerawat yang muncul pada kulit wajah tanpa diingini.

Greentea sering dikatakan mampu untuk mengatasi masalah jerawat. Ini adalah disebabkan, greentea bersifat antioksidan. Ia mampu untuk masuk jauh ke dalam lubang pori dan mampu untuk membunuh jerawat yang ada pada wajah.

BACA SINI: CARA CERAHKAN WAJAH DENGAN CEPAT

Begitu juga dengan madu, yang sesuai digandingkan dengan greentea. Seperti yang sedia maklum, madu mempunyai sifat antibakteria yang mampu untuk menghilangkan bakteria dan kuman daripada kulit wajah yang boleh berlakunya pertumbuhan jerawat.

Tambahan lagi, madu juga boleh dikatakan sebagai agen pembersih untuk membuka pori-pori yang tersumbat.

Maka dengan itu, sekali gus menunjukkan hanya dengan menggunakan dua bahan semula jadi ini, ia mampu untuk mengatasi masalah pertumbuhan jerawat dan sekali gus mampu untuk membunuh jerawat tersebut.

BAHAN-BAHAN

- Greentea

- Madu

CARA PENYEDIAAN 

Pertama sekali, rendamkan greentea bersama air. Seterusnya masukkan satu sudu madu dan gaul sehingga ia sebati. Kemudian, masukkan ke dalam botol supaya mudah digunakan dan tahan lebih lama.

Kesimpulan yang dapat disimpulkan ialah, setiap masalah yang dihadapi tidak kira masalah tersebut berat atau ringan ia pasti akan ada jalan penyelesainnya. Namun, ia bergantung juga pada seseorang individu tersebut untuk menyelesaikannya dalam masa yang singkat atau panjang.

 

GREENTEA MEMBUNUH JERAWAT

 

← Older Post Newer Post →Leave a comment