Cara Cerahkan Wajah Dengan Cepat

Posted by Teamon crew on

Teringin nak dapatkan wajah lebih cerah?

Ada pandangan mengatakan apabila mempunyai kulit yang cerah mereka akan berasa lebih yakin dan kelihatan cantik.

.

.

Malah, pada era globalisasi ini sudah terdapat pelbagai produk yang mampu untuk mencerahkan kulit. Walau bagaimanapun, mungkin sesetengah individu memilih untuk menggunakan bahan pencerahan dari bahan semula jadi.

.

.

Jadi hari ini abah akan berkongsi cara menghasilkan produk pencerahan sendiri dirumah.

 CARA CERAHKAN WAJAH DENGAN CEPAT

BACA SINI: MANFAAT GREENTEA PADA WAJAH

BEETROOT TINGGI KANDUNGAN VITAMIN C

Terdapat pelbagai bahan semula jadi yang boleh digunakan untuk mencerahkan kulit wajah. Salah satu yang boleh diambil ialah beetroot.

.

.

Beet root mempunyai kandungan antioksidan yang dapat membantu untuk mendapatkan kulit yang lembut dan kulit sentiasa kelihatan sihat.

.

.

Selain daripada itu, beet root juga mampu untuk mengatasi pelbagai masalah kulit wajah. Antaranya ialah, masalah parut jerawat, mengurangkan pertumbuhan jerawat dan yang paling penting ia dapat untuk mencerahkan kulit wajah. 

KAJIAN SAINTIFIK

Hasil dari kajian saintifik membuktikan beetroot tinggi dengan kandungan vitamin c dimana ia sangat bermanfaat untuk mencerahkan wajah, menggalakan penghasilan kolagen dan meremajakan kulit.

.

.

Dengan hanya menjadikan sebagai masker wajah sahaja serba sedikit dapat membantu mengurangi masalah yang dihadapi.

.

.

Malah, dengan adanya kandungan khasiat yang baik pada beet root ini, ia juga bukan sahaja terarah kepada penjagaan kulit wajah atau kecantikan tetapi ia juga boleh digunakan untuk kesihatan tubuh badan.

BACA SINI: MANFAAT GREENTEA PADA WAJAH

Hanya dengan menggunakan beberapa bahan sahaja ia dapat untuk memberikan kulit yang cerah pada seseorang individu yang menginginkannya.  Antara bahan yang diperlukan ialah:

BAHAN-BAHAN

- Air Suam

- Air Beet Root

- Powder DIY Mask

- Mask Tray

CARA PENYEDIAAN

1. Pertama sekali, sediakan satu gelas air suam. Seterusnya asingkan air beet root dan buahnya. Ambil air beet root tersebut dan masukkan ke dalam air suam yang telah disediakan itu.

2. Selepas itu, masukkan powder DIY mask ke dalam air tersebut dan gaul sehingga ia sekata.

3. Selanjutnya, tuangkan air tersebut ke dalam mask tray. Kemudian, biarkan ia sejuk dalam masa 10 hingga ke 15 minit.

4. Akhir sekali, pakai ia pada muka. Jika ingin kesan yang cepat, amalkan semingggu dua hingga ke tiga kali.

KESIMPULANYA

Kesimpulan yang dapat disimpulkan ialah, setiap yang Allah S.W.T jadikan pada muka bumi ini pasti akan ada kebaikannya yang tersendiri. Ia bergantung kepada manusia untuk menggunakan dengan cara yang baik atau tidak. 

.

.

Tambahan lagi, jika kita bersungguh-sungguh untuk mendapatkan sesuatu, maka hasilnya juga akan baik. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.

 

 

CARA CERAHKAN WAJAH DENGAN CEPAT

BEETROOT MASK

Disebabkan itu Teamon telah mengeluarkan satu produk berasaskan Beetroot dalan bentuk mask.
.
.
Kini anda dapat merasakan manfaat pencerahan Beetroot terus pada wajah anda tanpa perlu bersusah payah melakukannya secara manual. 
.
.
Beetroot mask dibuat khusus untuk anda yang sibuk dan tidak sempat melakukan secara manual melalui petua yang telah dikongsi.
.
.
Teamon Beetroot mask digabungkan bersama bahan-bahan terbaik seperti Silkworm larvae dan juga Pearl powder dimana ia akan membantu memberi kesan pencerahan yang lebih ketara. 
.
.
Penggunaanya sangat mudah. Campurkan Beetroot mask bersama air / madu atau pun susu dan pakai pada wajah anda selama 10 minit.
.
.
Kesan penggunaan serta merta dapat dirasakan. Wajah lebih halus , bersih dan cerah. 
.
.
Penggunaan 2-3kali seminggu sudah memadai untuk mendapatkan kulit yang lebih bersih , licin dan cerah. 

SAMPLE PERCUMA

Sample percuma Beetroot mask disediakan khusus untuk 2000 pelanggan terawal. Anda boleh mendapatkan sample percuma dengan menekan gambar sample dibawah. 

Putihkan kulit

 

← Older Post Newer Post →


Comment


  • sy nk cb sample beetroot mask tq

    adriana on

Leave a comment