FAQ

Frequently Asked Questions

Selepas tempahan dan bayaran dibuat, kami akan menghantar resit pengesahan butiran tempahan/ bayaran pelanggan melalui email yang telah disertakan semasa tempahan dibuat.


Semak bahagian ''SPAM'' sekiranya anda tidak menerima email pengesahan ini. Pastikan anda telah memasukkan email yang tepat sewaktu tempahan dibuat. 

Teamon melakukan proses penghantaran pada hari yang sama sekiranya tempahan dibuat sebelum jam 11pagi.

Jika pelanggan berada dalam situasi alamat penghantaran perlu ditukar. Hubungi Teamon Crew segera untuk pertukaran alamat.

Disebabkan proses pembukusan dilakukan laju, kami menasihati pelanggan memberi maklumat yang tepat semasa tempahan dibuat.

Teamon Malaysia melakukan proses penghantaran tempahan setiap hari Isnin - Jumaat. Semua tempahan yang masuk ke website ini sebelum jam 11pagi akan dipos pada hari yang sama. 

Tempahan selepas jam 11pagi akan dipos keesokkan harinya. Walaubagaimana sekali pun, Teamon Crew akan sedaya upaya melakukan proses penghantaran sekiranya tempahan masuk lebih lewat dari masa yang ditetapkan. 

Sekiranya tempahan diterima dalam jumlah banyak, Sistem pengeposan tempahan pada hari yang sama, sebelum jam 11pagi sahaja akan diguna pakai. 

Teamon Malaysia memberikan maklumat berkaitan proses penghantaran tempahan kepada pelanggan melalui 2 cara :

1. Melalui Email
2. Melalui SMS


Semak bahagian ''SPAM'' sekiranya anda tidak menerima email maklumat penghantaran. Pastikan anda telah meletakkan email yang tepat sewaktu tempahan dibuat. 

Untuk maklumat penghantaran melalui SMS, pelanggan perlu mengisi no tel pada ruangan update melalui SMS. Apabila tempahan siap untuk di hantar, anda akan menerima maklumat melalui SMS dan Email. 

Langkah untuk mendapatkan notifikasi melalui SMS :

Langkah 1 : Semak email anda, dan klik pada email Order confirmed Teamon Malaysia. 
Langkah 2 : Klik pada ''View your order'' 
Langkah 3 : Cari bahagian '' Get shipping update by text''
Langkah 4 : Masukkan no tel anda. 
Langkah 5 : Anda akan menerima notifikasi pengeposan melalui SMS. 

Walaubagaimana sekali pun. Sistem SMS ini hanya boleh digunakan sekiranya no tracking belum dimasukkan dalam sistem kami. Sekiranya no tracking telah dimasukkan. Sistem SMS tidak dapat menghantar notifikasi kepada anda. 

Teamon Malaysia menggunakan 2 jenis kurier yang berbeza yang boleh dipilih oleh pelanggan sewaktu tempahan dibuat :

Semenanjung Malaysia 
1. Poslaju
2. J&T Express

Sabah/Sarawak 
1. Poslaju
2. J&T Express

Teamon Malaysia akan menghantar percel pelanggan mengikut jenis kurier yang dipilih oleh pelanggan, sewaktu tempahan dibuat. 

Teamon Malaysia sentiasa mengambil langkah bertanggung jawab keatas semua maklum balas pelanggan kami. Kami juga menyediakan bahagian khusus untuk memudahkan pelanggan menyalurkan semua maklum balas berkaitan tempahan yang telah diterima.

Klik SINI untuk memberi maklum balas anda.

Tutorial penggunaan produk disediakan melalui link dibawah

Tutorial penggunaan produk

7 hari selepas tempahan dibuat. Anda akan menerima email follow up untuk anda meninggalkan maklum balas dalam bentuk text dan gambar.


Kami sangat berterima kasih untuk semua review yang diberikan. Maklum balas tersebut akan digunakan untuk membantu Teamon Malaysia menambah baik servis yang ditawarkan dimasa akan datang. 

Anda juga boleh melakukan review melalaui SINI

TRY FOR FREE

Afraid of buying product? Try our sample!

Worldwide shipping

Ship anywhere, rates available at checkout.

SAME DAY DELIVERY

Order before 11am will be ship on the same day.