Mencerahkan Wajah Dengan Menggunakan Krim Cucuq

Posted by Teamon crew on

Pada zaman, yang kian membangun ini kebanyakkan masyarakat ingin mendapatkan kulit yang cantik dan juga kulit yang cerah. Terdapat banyak cara atau petua yang boleh digunakan untuk mendapatkan hasil yang bagus.

Petua untuk mencerahkan kulit wajah ialah dengan menggunakan krim cucur. Tambahan lagi, hanya dua bahan yang diperlukan dan tidak perlu mengeluarkan kos yang tinggi.

 

Mencerahkan Wajah Dengan Menggunakan Krim Cucuq 

BACA SINI: JENIS PARUT BERLUBANG YANG PERLU ANDA TAHU

Antara bahan yang diperlukan ialah tepung beras dan madu. Dua bahan ini mempunyai khasiat yang tersendiri pada kulit wajah. Bagi tepung beras, kajian mengatakan bahawa ia dapat mencerahkan kulit wajah, mengecutkan jerawat dan juga boleh memudarkan parut pada wajah.

Seterusnya bagi madu pula, ia adalah antiseptik yang menyembuhkan kulit wajah dengan cepat dan ia juga mempunyai sifat antibakteria yang boleh membantu untuk menghilangkan bakteria dan kuman dari kulit.

Tambahan lagi, madu juga boleh dikatakan sebagai pembersih yang mampu membuka pori-pori tersumbat.

BAHAN-BAHAN

 • 2 sudu madu
 • 2 sudu tepung beras

BACA SINI: JENIS PARUT BERLUBANG YANG PERLU ANDA TAHU

CARA PENYEDIAAN

Bagi cara penyediaan untuk mencerahkan wajah menggunakan krim cucuq  pula, gaulkan kedua-dua bahan tersebut sehingga menjadi krim. Ia boleh digunakan pada setiap hari, dan disimpan ke dalam peti ais supaya tahan lama. Dengan cara ini serba sedikit dapat mencerahkan kulit wajah.

Kesimpulannya, ia dapat dilihat kedua-dua bahan ini amatlah memainkan peranan yang agak penting pada kulit wajah untuk mencerahkan kulit wajah. Tambahan pula, ia mudah untuk di dapati dan mudah disediakan.

 MENCERAHKAN WAJAH DENGAN MENGGUNAKAN KRIM CUCUQ

 

 

 

 

← Older Post Newer Post →


Comments


 • Assalamualaikum Abah..
  Boleh tahu tepung beras bran apa ye.

  Sekian, terima kasih

  Saadiah on
 • Assalamualaikum Abah..
  Boleh tahu tepung beras bran apa ye.

  Sekian, terima kasih

  Saadiah on

Leave a comment