Kulit Bersih Dan Berkilau Seperti Gadis Korea

Posted by Teamon crew on

Pada zaman sekarang, boleh dikatakan kebanyakkan masyarakat mengidamkan kulit cantik seperti gadis korea. Ia bukan sahaja terarah kepada kaum hawa malah, kaum adam juga inginkan kulit wajah seperti itu.

Setiap insan yang berada di muka bumi ini inginkan kulit yang bersih dan berkilau untuk mendapatkan keyakinan yang tinggi dalam diri masing-masing. Ia tidaklah begitu mudah tetapi tidaklah begitu sukar untuk mendapatkan impian yang diidamkan.

 

 KULIT BERSIH DAN BERKILAU SEPERTI GADIS KOREA

 

BACA SINI: ALL TIME BEST SELLER TEAMON PRODUK: SCAR SET

 

 Pelbagai cara yang boleh kita lakukan untuk mendapatkan kulit yang bersih dan berkilau bukan sahaja dengan menggunakan cara yang moden malah petua orang dahulu juga boleh diguna pakai.

Salah satu cara atau petua yang boleh digunakan ialah dengan menggunakan aloe vera atau dikenali juga sebagai lidah buaya dan dua bahan yang lain.

Untuk pengetahuan yang ringkas aloe vera ini, ia bukan sahaja mampu memberikan kebaikan kepada kulit malah ia juga boleh terarah kepada rambut dan tubuh badan.

Aloe vera mempunyai nutrient yang tinggi, terdapat banyak kandungan air dan mampu memberi  manfaat kepada kulit dari vitamin yang terdapat daripada tumbuhan tersebut. 

Antara manfaat yang boleh diambil ialah dapat melembapkan kulit, mencerahkan kulit, mengurangkan jerawat dan dapat juga menegecilkan pori-pori wajah.

Selanjutnya, bagi kulit kayu manis pula atau dikenali juga sebagai Dalchini, ia juga mempunyai beberapa kandungan iaitu, zat besi, serat, mangan dan kalsium.

 

BACA SINI:  ALL TIME BEST SELLER TEAMON PRODUK: SCAR SET

Bagi madu pula, selain daripada boleh membuat makanan, ia juga boleh digunakan pada wajah, ini adalah disebabkan madu mempunyai khasiat yang tersendiri.

BAHAN-BAHAN

  • Aloe vera (tumbuhan asli atau yang telah disiap proses)

  • 1 sudu madu

  • 1 sudu serbu kayu manis

CARA PENYEDIAAN

                Bagi cara penyediaan untuk mendapatkan kulit yang bersih dan berkilau pula ialah pertama sekali, masukkan madu dan serbuk kayu manis ke dalam aloe vera tersebut. Kemudian gaulkan ia sehingga rata. Seterusnya sapukan pada kulit wajah. Hasilnya kulit akan kelihatan bersih dan berkilat. Ia boleh dilakukan pada setiap hari.

                Kesimpulan yang boleh diambil ialah untuk mendapatkan kulit yang bersih dan berkilau tidaklah begitu sukar ia adalah atas diri masing-masing. Apabila mindset menginginkan kulit yang bersih tidak akan ada alasan untuk mendapatkan hasilnya.

 

 KULIT BERSIH DAN BERKILAU SEPERTI GADIS KOREA

← Older Post Newer Post →Leave a comment