Cara Licinkan Muka Dengan Cepat

Posted by Teamon crew on

Setiap individu pasti inginkan kulit yang licin. Ini adalah kerana, mereka inginkan keyakinan yang lebih pada diri masing-masing untuk kelihatan lebih cantik. Isu ini, tidak lagi terarah kepada perempuan, malah lelaki juga ingin dapatkan kulit yang licin.

Seperti semua sedia maklum, terdapat banyan produk yang telah dipasarkan di pasaran. Walaubagaimanapun, ada juga yang tidak mampu untuk mendapatkannya. Dengan itu, terdapat cara yang boleh dilakukan untuk mendapatkan kulit yang licin dengan cepat.

CARA LICINKAN  MUKA DENGAN CEPAT

BACA SINI: KULIT BERSIH DAN BERKILAU SEPERTI GADIS KOREA

Hanya dengan menggunakan dua bahan sahaja untuk mendapatkan kulit yang licin dengan cepat. Mungkin sesetengah individu tidak tahu buah mengenai buah betroot.

Buah betroot ialah buah yang berasal daripada Amaranthaceae-Chenopodiaceae. Buah ini terdapat banyak di Amerika Utara. Untuk pengetahun, terdapat banyak kandungan dan nutrisi di dalam buah betroot. Antaranya ialah, serat, Vitamin C, magnesium, zat besi, fosfar, tembaga, kalium, caumarin, betasianin dan tripofan.

Selain itu, ia juga mempunyai sumber antioksidan. Ia berfungsi untuk mengelak daripada terjadinya kedutan halus pada wajah. Tambahan lagi, betroot dapat membuat kulit lebih halus. Ini adalah disebabkan ia dapat menghilangkan lapisan atas sel-sel kulit yang telah mati.

BACA SINI: KULIT BERSIH DAN BERKILAU SEPERTI GADIS KOREA

BAHAN-BAHAN

- Betroot
- Vaselin

CARA PENYEDIAAN:

Dengan cara penyediaan yang mudah juga dapat membantu anda untuk mendapatkan kulit yang licin dengan cepat. Pertama sekali, potong betroot tersebut dan kisarkannnya. Seterusnya, tapis ia untuk mendapatkan air dan panaskan air yang telah ditapis tersebut sehingga ia kering.

Kemudian, masukkan dua hingga tiga sudu vaselin dan gaul sehingga rata. Akhir sekali, untuk tahan yang lebih lama simpan di dalam bekas dan letakkan di dalam peti sejuk. Pada setiap malam, sapukan pada wajah secara nipis.

Kesimpulannya, jika keinginan seseorang itu amat tinggi untuk mendapatkan apa yang diinginkan, ia akan berusaha sehingga ke menara gading. Dengan itu, ia akan membuahkan hasil dengan mendapatkan kulit yang licin.

CARA LICINKAN MUKA DENGAN CEPAT

← Older Post Newer Post →Leave a comment