SAYA NEWBIE lah. Set yang mana satu sesuai dengan saya?

Posted by Teamon Malaysia on

SAYA NEWBIE lah. Set yang mana satu sesuai dengan saya?

Untuk korang yang masih baru dengan produk daripada Teamon ni kan, mesti pening-penig lalat kan nak pilih set apa yang sesuai dengan skin concern korang. Haa jangan risau. Teruskan pembacaan sebab lepas je habis baca ni confirm korang tahu dah set apa yang korang akan pilih masa nak check out nanti.

Q : Muka saya ada parut berlubang set mana patut saya pilih?

  • Scar roller set/Happiness box Scar Set + Brightening Set

Teamon scar roller set / Happiness Box

SEBAB :

  • Scar roller berfungsi untuk merangsang sel kolagen baru untuk memperbaiki sel kulit yang rosak.
  • Brightening set membantu pudarkan parut gelap dan sekatakan tona kulit.

KEBERKESANAN :

  • Selepas roll kulit akan mengelupas halus. Namun ada juga yang tidak mengelupas. Jangan risau sebab pengelupasan hanya sementara. Selepas 1-2 hari pengelupasan akan hilang.
  • Hasil boleh dilihat seawal 1x penggunaa. Bergantung kepada jenis kulit. Kesan setiap orang adalah berbeza.

 

Q : Muka saya ada masalah jerawat batu, kadang-kadang rasa sakit-sakit. Set mana yang sesuai?

  • Treatment Set/Happiness box Treatment Set + Brightening Set

Teamon Treatment set

SEBAB :

  • Di dalam Treatment set ada 1 unit Hydration serum yang mengandungi ekstrak timun dan ceramide di mana bagus untuk digunakan sebagai spot treatment untuk mengecutkan jerawat.
  • Vitamin C serum mempunyai ascorbic acid (vitamin c) dan vitamin e, elok untuk memudarkan parut jerawat yang terhasil.

KEBERKESANAN :

  • Kesan dalam 1 hari. Sebelum tidur kan calit je Hydration serum dekat jerawat, bangun pagi esok jerawat akan mula surut/kecut.
  • Parut akan mula pudar dalam 5-6 hari penggunaan. Bergantung juga kepada reaksi kulit seseorang.

 

Q : Kulit saya berminyak ni sesuai dengan set apa?

  • Treatment Set/ Treatment Set + Cica cream mask

SEBAB :

  • Hydration serum boleh kurangkan kulit yang berminyak.
  • Greentea facemist melembapkan kulit tanpa membuatkan kulit mengeluarkan minyak berlebihan.
  • Flaxseed Mask menyerap lebihan minyak dan lebihan sebum yang dikeluarkan oleh kulit.

KEBERKESANAN :

  • Kesan boleh dilihat seawal sehari.

 

Q : Muka saya banyak parut hitam/merah. Beli Scar Set boleh ke?

  • Kurang sesuai. Scar Set fokus kepada parut berlubang dan pori terbuka yang jelas.
  • Brightening Set + Cica Cream Mask.

Teamon brightening set

SEBAB :

  • Ada gabungan vitamin C serum dan Flaxseed mask yang bagus untuk pudarkan parut.
  • Hydration serum bagus untuk redakan parut yang kemerahan.

KEBERKESANAN :

  • Parut hitam ambil masa 7-9 hari untuk pudar. Pemakaian bersama sunscreen juga turut membantu memudarkan parut dengan lebih cepat.

 

Q : muka saya ada jerawat pasir/tiny bump. Set mana yang sesuai?

  • Treatment set/ Treatment set + Cica Cream Mask

SEBAB :

  • Green tea facemist membantu melembabkan kulit serta mengawal minyak punca pori tersumbat dan mengakibatkan jerawat pasir/tiny bump.
  • Flaxseed mask juga dapat menyerap lebihan minyak di sekitar muka tanpa mengeringkan kulit.

KEBERKESANAN :

  • Seawal 5-8 hari bergantung kepada jenis kulit.
  • Kesan akan lebih cepat dengan penggunaan AHA/BHA bersama Flaxseed Mask.

 

Q : Kalau saya saja-saja nak pakai, nak tukar current skincare kepada Teamon kan, set mana yang sesuai?

  • Skin anda jenis apa? Apa skin concern anda? Kenal pasti dahulu kemudian boleh tahu set mana yang sesuai.

 

Macam mana? Dah tahu nak pilih set yang mana? Abah harap post ni dapat lah membantu korang pilih set yang mana.

Kalau rasa confuse gak, boleh contact Teamon Crew. Dia sedia membantu korang untuk pilih set mana yang sesuai dengan skin concern korang. Selamat mencuba produk daripada Teamon dan selamat menjadi Teamonangel!!

← Older Post Newer Post →


Comment


  • Sabun oat tu perlu pakai hari2 ke dan kenapa roll tu bila pakai ngan serum mudah tercabut

    Sharx on

Leave a comment