Manfaat daun pegaga untuk wajah

Posted by Teamon Malaysia on

 

Di Malaysia centella asiatica ini dikenali dengan nama pegaga atau nama pendek skincare guru selalu sebut ialah cica. Tumbuhan herba ini sering dihidangkan untuk dijadikan ulam kan? Kini saintis telah melakukan beberapa kajian yang membuktikan centella asiatica bagus untuk merawat luka jerawat.

 

Terdapat juga kelebihan lain yang boleh dimanfaatkan daripada centella asiatica. Teruskan pembacaan untuk tahu lebih lanjut.

 

  1. MEMPERCEPATKAN PROSES PENYEMBUHAN LUKA

Centella asiatica dapat cepatkan tempoh masa untuk kulit sembuh daripada luka. Bagaimana dia berfungsi? Ia berfungsi dengan membuatkan kulit meningkatkan penghasilan kolagen di mana kolagen bertindak memulihkan luka. Kolagen juga membantu menghasilkan sel kulit barut untuk masalah parut berlubang. Baca sini

 

  1. TINGGI ANTI-OKSIDAN

Bahan yang tinggi anti-oksidan seperti centella asiatica dapat mengurangkan bengkak ynag terhasil akibat daripada jerawat, lagi-lagi jerawat batu yang menyakitkan tu. Pengurangan ini juga dapat merawat luka jerawat dan membuatkan parut yang terhasil kurang gelap dan tidak terlampau ketara.

 

  1. MELEMBAPKAN KULIT

Centella asiatica juga dapat meningkatkan lembapan kepada kulit. Kulit yang mempunyai lembapan yang cukup dapat mengelakkan kulit menjadi berminyak atau terlalu kering. Kulit yang well-hydrated juga akan memberikan effect bouncing dan gebu kepada kulit. Selain centella asiatica, terdapat beberapa bahan lain yang mempunyai ciri yang sama iaitu menarik lembapan masuk ke dalam kulit. Baca sini.

 

  1. MEMBERI KESAN SOOTHING KEPADA KULIT

Jika kulit kemerahan akibat radang, jerawat atau sunburn, korang boleh menggunakan produk yang mengandungi centella asiatica. Ini kerana centella asiatica dapat melegakan dan juga menenangkan kemerahan yang terhasil.

 


 

TEAMON CICA BRIGHTENING CREAM

CENTELLA ASIATICA

Produk terbaru Teamon iaitu Cica Brightening Cream Mask mengandungi centella asiatica ekstrak sebagai star ingredient. Selain centella asiatica, niacinamide, alpha arbutin dan squalene juga merupakan bahan utama yang lain. Gabungan bahan-bahan ini dapat merawat dan memulihkan kembalin skin-barrier yang rosak atau break out akibat daripada pemakaian produk yang kurang sesuai atau kulit terdedah kepada matahari.

 

Cica Brightening Cream Mask juga dihasilkan untuk pengguna yang mempunyai kulit yang sensitif. Penggunaan yang konsisten juga dapat memberikan kulit yang lebih sihat, merawat luka jerawat, radang kulit yang menyebabkan kemerahan, mencerahkan parut serta memutihkan kulit.

 

Selain itu kandungan bahan dalam Cica Brightening Cream Mask berfungsi untuk mencerahkan wajah secara instant. Kesan ketara akan dapat dilihat dengan penggunaan kerap. 

 

Penggunaan Cica Brightening Cream Mask ni sangat mudah. Hanya pakai secara nipis dan biarkan selama 10 minit dan bilas. Boleh juga nak gunakan sebagai spot treatment dengan menyapu cream mask dibahagian yang bermasalah sahaja. Mudah kan?

 

Menarik kan cream mask ni? Kalua korang dah dapatkan Cica Brightening Cream Mask, Kin ucapkan SELAMAT MENCUBA!

← Older Post Newer Post →


Comment


  • Salam.. Cica mask ni ad jual loose ke?

    Fazyla on

Leave a comment