PENGENALAN PRODUK SCAR ROLLER

Satu set lengkap Scar Roller mengandungi :

Isopropyl Alcohol

10% Guava vitamin c

15% Guava vitamin c.

CARA CUCI SCAR ROLLER

Sebelum menggunakan Scar Roller, ia mesti dicuci menggunakan Isopropyl Alcohol. Biarkan Scar Roller kering dalam 15-20 minit sebelum ia digunakan pada wajah.

Persediaan wajah sebelum menggunakan scar roller

Menggunakan Scar Roller pada kulit yang lembab membantu memudahkan proses roller. Ia juga baik untuk mencantikkan kulit wajah.

CARA MENGGUNAKAN scar roller PADA WAJAH

Untuk mendapatkan kesan yang baik. Lakukan 2-3 sesi Scar Roller pada wajah. Ia membantu meningkatkan kesan pengelupasan pada wajah.

APA KENA BUAT SELEPAS MENGGUNAKAN SCAR ROLLER

Simpan Scar Roller yang sudah kering sepenuhnya ditempat yang bersih. Jika Scar Roller tidak dicuci dengan baik. Scar Roller mudah rosak.

SCAR ROLLER NI BOLEH PAKAI HARI-HARI KE?

Scar roller hanya digunakan seminggu sekali sahaja. Jarakkan penggunaan scar roller 7-8 hari setiap kali penggunaan.

Scar roller tidak boleh digunakan hari-hari.

SAYA TAK YAKIN UNTUK ROLLER

Normal untuk pemula. Scar Roller dilengkapi dengan system boleh laras. Yang membantu pengguna baru menentukan sendiri kekuatan tekanan scar roller pada wajah anda.

Mulakan menggunakan Scar Roller dengan teknik layang. Lalukan Scar Roller pada wajah. Ia tidak menyakitkan dan merbahaya pada kulit. Masuk minggu ke 2 atau 3, mulakan dengan tekanan penuh pada wajah.

SAIZ JARUM SCAR ROLLER

Scar Roller hadir dengan pilihan saiz jarum yang berbeza . Saiz 0.5mm keatas tidak lulus untuk DIY. Jika ingin menggunakan saiz jarum lebih 0.5mm, ianya perlu melalui pantauan klinik dan pakar. Hal ni telah disahkan Dr David pakar dari Aesthetic Clinic.

Teamon sentiasa berusaha mengikut saranan Dematologi untuk menggunakan kaedah yang selamat pada semua pengguna Teamon.

BOLEH ROLLER PADA BAHAGIAN LAIN

Fungsi lain Scar Roller selain wajah, boleh digunakan pada anggota badan.

 

Boleh digunakan untuk menggalakan pertumbuhan anak rambut.

Boleh digunakan untuk mengurangi stretch marks pada badan. 

Scar roller didatangkan Bersama guava vitamin c serum. Serum tersebut hanya sesuai untuk kegunaan wajah sahaja. Untuk roller bahagian selain wajah. Gunakan tanpa vitamin c serum.

PARUT LAMA BOLEH GUNA SCAR ROLLER?

Scar ni dibuat khusus untuk parut jerawat, parut berlubang & parut gelap. Untuk parut excident jenis timbul, produk ini tidak dapat menyelesaikan masalah tersebut.

SCAR ROLLER BOLEH DIGUNAKAN BERAPA KALI?

Scar roller boleh digunakan secara berterusan sehingga 2bulan. Selepas 2 bulan, pengguna dinasihatkan untuk mendapatkan Scar Roller yang baru untuk menjamin keselamatan Scar Roller sentiasa berada pada tahap terbaik.

BOLEHKAN SAYA MENGGUNAKAN JARUM SCAR ROLLER YANG BENGKOK?

Tidak boleh. Scar Rolller yang telah bengkok tidak selamat digunakan pada wajah.

Pastikan anda menjaga Scar Roller dengan baik agar ia selamat untuk digunakan. Tutup Scar Roller yang tidak digunakan menggunakan penutup yang telah disediakan.

SERUM YANG DAH KELUAR TAK AKAN MASUK SEMULA DALAM BOTOL?

Scar Roller menggunakan sistem boleh laras dimana. serum yang keluar tidak akan diserap masuk kedalam botol.

Ini menjamin serum berada pada tahap kebersihan yang maksimum dan selamat untuk digunakan pada wajah.

KULIT OK JE. BOLEH KE GUNA SCAR ROLLER?

Boleh, sebab cara scar roller bekerja adalah dengan cara menggalakkan penghasilan kolagen. Tujuannya untuk kulit jadi cantik , glowing dan halus. Texture akan jadi rata. Untuk yang tak ada masalah pada wajah, jarakkan 1-2kali penggunaan sebulan.

PARUT TIMBUL BOLEH GUNA SCAR ROLLER?

Parut timbul sebab jerawat boleh dihilangkan dengan Rice Serum dan Scar Roller. Untuk parut timbul disebabkan excident dan lain-lain memang tak boleh hilang guna skincare.

Jumpa pakar untuk dapatkan treatment yang betul. Treatment jenis krim dan skincare untuk parut timbul tak wujud.

KULIT SAYA SENSiTIF BOLEH GUNA SCAR ROLLER?

Uji kulit anda sebelum menggunakan Scar Roller

1ST

Kenal pasti, skin sensitif dengan ingredient apa? Semak ingredient Teamon sebelum digunakan. Jika semua ok. Boleh guna macam biasa.

2ND

Bila dah dapat produk buat patch test.  titiskan serum pada 3 bahagian. Belakang telinga ,belakang leher dan celahan tangan. Biar 10-15minit untuk tengok riaksi kulit. Jika semua ok. Gunalah scar roller dengan aman dan selamat.

ADA JERAWAT TP NK GUNA SCAR ROLLER

Ada 2 jenis jerawat yang kena ambil perhatian.

1. Kurang berjerawat . Masih boleh menggunakan Scar Roller seperti biasa. Tapi masih kena hati-hati. Scar Roller tak boleh kena pada bahagian jerawat. Kuman jerawat boleh terkena pada Scar Roller dan mengakibatkan jerawat merebak. Hati-hati.

2. Jerawat breakout. Untuk kes ni tak digalakkan untuk guna Scar Roller. Gunakan Breakout Concern untuk mengurangi masalah ini.

KULIT KERING BOLEH GUNA SCAR ROLLER?

Selepas menggunakan Scar Roller, anda perlu follow guide yang disediakan supaya kulit tidak menjadi kering. Gunakan moisturizer selepas menggunakan Scar Roller dan pada waktu siang gunakan sunscreen.

2-3 hari selepas Scar Roller, kulit akan menjadi kering. Jangan panik. Ini adalah riaksi normal selepas menggunakan Scar Roller.  

ECZEMA BOLEH GUNA SCAR ROLLER?

Selepas menggunakan Scar Roller, anda perlu follow guide yang disediakan supaya kulit tidak menjadi kering. Gunakan moisturizer dengan kerap selepas menggunakan Scar Roller dan pada waktu siang gunakan sunscreen.

2-3 hari selepas Scar Roller, kulit akan menjadi kering. Jangan panik. Ini adalah riaksi normal selepas menggunakan Scar Roller.  

BOLEH SHARE SCAR ROLLER?

Satu Scar roller hanya dikhususkan untuk 1 pengguna sahaja. Hal ini untuk menjaga kebersihan dan mengelakkan kuman pada jarum berpindah dari satu muka ke muka yang lain.

 

KENAPA SERUM TAK KELUAR?

Scar Roller perlu digunakan dalam tekanan penuh untuk berfungsi dengan baik. Untuk pemula, serum tidak keluar pada wajah disebabkan tekanan roller pada kulit tidak mencukupi. Hal ini adalah normal untuk pengguna baru.

Apabila anda telah selesa dengan Scar Roller, gunakan tekanan penuh pada permukaan kulit.

PERLU GUNA UBAT KEBAS KE?

Scar Roller yang dilakukan oleh Dermatologi berbeza dengan Scar Roller secara DIY. Dari jenis jarum yang digunakan lebih besar dan tebal. Jadi untuk hilangkan rasa sakit ketika scar roller dibuat, Dermatologi akan menggunakan ubat kebas.

Berbeza dengan DIY Scar roller. Saiz Scar Roller ni tidak menyakitkan dan selamat untuk tujuan DIY. Jadi Scar Roller tidak memerlukan ubat kebas.

 

BOLEH ROLLER DEKAT HIDUNG?

Boleh, menggunakan Scar Roller pada bahagian hidung akan membantu mengurangi masalah whitehead dan blackhead.

Hati-hati dengan kawasan bawah mata. Kulit bawah mata nipis dan sensetif.

SERUM MENITIS SEWAKTU ROLLER. APA PERLU SAYA BUAT?

Scar Roller memang dicipta menggunakan sistem boleh laras yang akan mengalirkan serum sewaktu proses roller dibuat.

Gunakan teknik Dap Dap untuk meratakan serum yang berlebihan. Teknik ini membantu serum meresap lebih baik kedalam kulit wajah.

APA PERLU BUAT SELEPAS SCAR ROLLER?

Jangan cuci wajah anda semalaman selepas menggunakan Scar Roller.

Selepas Scar Roller, gunakan pelembab wajah dah bersedia untuk tidur.

BERAPA LAMA TEMPOH TAK BOLEH CUCI WAJAH?

Semalaman selepas menggunakan Scar Roller sahaja.

Keseesokkan paginya boleh cuci muka seperti biasa.

Jangan menggunakan Scrub , produk dari AHA/BHA dan retinol. Pantang larang ini terpakai sehingga proses pengelupasan pada wajah selesai.

KENAPA KENA PAKAI SUNSCREEN PADA WAKTU SIANG?

Selepas Scar Roller, kulit berada pada tahap paling baik. Cahaya UVB dalam cahaya matahari boleh merosakkan sistem pertahahan kulit.

Lindungi kulit dengan sunscreen membantu untuk mengekalkan kecantikkan kulit.

BAGAIMANA KEADAAN WAJAH SELEPAS ROLLER?

Ada 2 kesan selepas guna.

1. Wajah kemerahhan hasil dari luka micro yang dihasilkan oleh Scar Roller. Kemerahhan ini cuma sementara.

2. Pada hari ke 2 dan ke 3, wajah akan nampak lebih gelap disebabkan proses pengelupasan yang akan berlaku pada hari ke 4 atau ke 5.

3. Selepas habis sesi pengelupasan. Wajah akan nampak lebih cerah dan berseri. Parut nampak lebih pudar.

KENAPA SAYA BUAT TAK ADA PENGELUPASAN PUN?

Untuk mendapat kesanpengelupasan. Scar Roller perlu digunakan dengan tekanan penuh. Biasanya pengguna baru tidak menekan Scar Roller secara tepat pada kulit. Ini menyebabkan tidak berlaku luka micro pada kulit wajah.

BOLEH MAKE UP KE LEPAS ROLLER?

Pastikan wajah telah dirapikan dengan serum dan pelembab. Kulit lepas guna scar roller lebih sensitif dan perlu jaga dengan baik agar ia tidak tersumbat dan mula berjerawat.

KENAPA SAYA ROLLER MUKA TAK MERAH PUN?

Untuk mendapat kesan merah pada wajah. Scar Roller perlu ditekan pada permukaan kulit. Scar Roller akan menghasilkan luka micro pada kulit yang menyebabkan kulit menjadi merah.

Jika tiada tekanan Scar Roller pada kulit dibuat. Kulit tidak akan merah.

KENAPA SELEPAS ROLLER, MUKA SAYA NAIK JERAWAT?

Jika jerawat halus yang naik selepas roller. Ini adalah tindak balas biasa antara Scar Roller dengan kulit. Jerawat tersebut tidak berbahaya dan akan hilang sendiri tanpa dipicit dalan 1-2 hari.

 

Jika jerawat jenis lain , mungkin terjadi atas banyak faktor, hormon , pemakanan , emosi, elergi dan lain-lain.


Untuk memastikan keadaan ini. Hentikan seketika penggunaan produk sehingga masalah jerawat hilang. Selepas keadaan pulih. Lakukan pemakaian semula seperti
biasa.

Perhatikan tanda-tanda pada wajah. Sekiranya keadaan positif. Teruskan penggunaan seperti biasa. Jika sebaliknya. Kandungan bahan dalam produk mungkin tidak sesuai.

KENAPA TIDAK BOLEH GUNA AHA/BHA PRODUK SELEPAS SCAR ROLLER

Scar Roller akan mengasilkan luka micro pada kulit wajah dan menyebabkan kesan pengelupasan.

Menggunakan produk AHA/BHA pada waktu ini akan merosakkan sistem pertahanan kulit. Menyebabkan kulit menjadi merah, pedih dan mendatangkan kesan tidak baik.

Selepas tamat proses pengelupasan kulit wajah, anda boleh menggunakan produk dari AHA/BHA seperti biasa.

Play Video