Cara licinkan muka dengan cepat

Mendapatkan kulit licin dan cerah adalah idaman ramai wanita Malaysia. Ada yang berpendapat mendapatkan kulit yang lebih cerah boleh meningkatkan keyakinan diri dan merasa lebih menarik.

Pada era globalisasi kini, terdapat pelbagai produk yang mampu untuk mencerahkan kulit. Walau bagaimanapun, masih ada individu yang memilih untuk menggunakan bahan pencerahan dari bahan semula jadi.

Jadi hari ini Abah nak berkongsi teknik pencerahan wajah mendapakan kulit yang lebih licin dan bersih yang diambil dari petua orang Korea. 


BEETROOT TINGGI KANDUNGAN
VITAMIN C

Beetroot mempunyai kandungan antioksidan yang dapat membantu untuk mendapatkan kulit yang halus dan kulit lebih cerah.

Selain daripada itu, beetroot juga mampu untuk mengatasi pelbagai masalah kulit wajah. Antaranya ialah, masalah parut jerawat, mengurangkan pertumbuhan jerawat dan yang paling penting ia dapat untuk mencerahkan kulit wajah.

KAJIAN SAINTIFIK

Hasil dari kajian saintifik membuktikan beetroot tinggi dengan kandungan vitamin c. Dalam setiap 100gram Beetroot mengandungi 4.9mg vitamin c.
 
Dimana ia sangat bermanfaat untuk mencerahkan wajah, menggalakkan penghasilan kolagen dan meremajakan kulit.

Dengan hanya menjadikan sebagai masker wajah sahaja ia dapat membantu mencerahkan wajah, melicinkan kulit dan memudarkan parut.

Malah, dengan adanya kandungan khasiat yang baik pada beetroot ini, ia juga bukan sahaja terarah kepada penjagaan kulit wajah atau kecantikan tetapi ia juga boleh digunakan untuk kesihatan tubuh badan.

DIY MASK BEETROOT

BAHAN-BAHAN

Air Suam
Air Beet Root
Powder DIY Mask
Mask Tray

CARA PENYEDIAAN

1. Pertama sekali, sediakan satu gelas air suam. Seterusnya asingkan air beet root dan buahnya. Ambil air beet root tersebut dan masukkan ke dalam air suam yang telah disediakan itu.

2. Selepas itu, masukkan powder DIY mask ke dalam air tersebut dan gaul sehingga ia sekata.

3. Selanjutnya, tuangkan air tersebut ke dalam mask tray. Kemudian, biarkan ia sejuk dalam masa 10 hingga ke 15 minit.

4. Akhir sekali, pakai ia pada muka. Jika ingin kesan yang cepat, amalkan semingggu dua hingga ke tiga kali.

GUNA BEETROOT UNTUK CERAH

Disebabkan itu Teamon telah mengeluarkan satu produk berasaskan Beetroot dalam bentuk mask.

Kini anda dapat merasakan manfaat yang sama seperti menggunakan beetroot sebenar. Kesan pencerahan beetroot terus pada wajah anda tanpa perlu bersusah payah.

Teamon beetroot mask dibuat khusus untuk anda yang sibuk dan tidak sempat melakukan petua tradisional tapi masih ingin mendapatkan kulit wajah yang lebih cerah dan bersih.

NAK CERAH LEBIH CEPAT?

Teamon Beetroot mask digabungkan bersama bahan-bahan terbaik seperti Silkworm larvae dan juga Pearl powder dimana ia akan membantu memberi kesan pencerahan yang lebih ketara.

Penggunaanya sangat mudah. Campurkan Beetroot mask bersama air , madu ataupun susu dan pakai pada wajah anda selama 10 minit. Kesan pencerahan dapat dirasakan serta merta.

Wajah lebih halus , bersih dan cerah.Penggunaan 2-3kali seminggu sudah memadai untuk mendapatkan kulit yang lebih bersih , licin dan cerah

DAPATKAN SECARA PERCUMA

Anda boleh mendapatkan sample percuma dengan menekan butang bawah.

Sample terhad untuk 2000 pelanggan terawal sahaja.